Upravitelj obdelave podatkov

Trendital d.o.o. s sedežem: Jačka 77, 1370 Logatec, je upravljavec obdelave vaših osebnih podatkov.

Pravilnik o zasebnosti velja za vse osebne podatke uporabnikov, ki jih zbiramo in obdelujemo neposredno ali prek naših partnerjev.

Osebni podatki so vsi podatki, ki se nanašajo na fizično osebo, katere identiteta je bila ugotovljena ali jo je mogoče ugotoviti neposredno ali posredno.

Obdelava podatkov je vsako dejanje, opravljeno na osebnih podatkih, kot so zbiranje, shranjevanje, uporaba, vpogled in prenos osebnih podatkov.

Ta pravilnik ne velja za anonimne podatke. Anonimni podatki so podatki, ki jih ni mogoče povezati z določenim posameznikom.

Katere podatke pridobimo

Osebni podatki: ime, priimek, naslov, kontaktna številka, elektronski naslov

Podatki o prodaji: Informacije o nakupu, vključno z identiteto uporabnika, številko pogodbe in garancijskimi informacijami, pritožbami, dostavo, podporo in storitvami, vključno s pritožbami in zahtevki.

Namen pridobivanja podatkov

Prodaja izdelkov – za obdelavo prodaje in servisiranje izdelka

Trenital d.o.o. bo zbiral osebne podatke, podatke o prodaji in storitvah, pa tudi podatke o zgodovini kupcev, ko kupujete, servisirate ali popravljate izdelek, kupljen pri nas, vključno z garancijskimi zahtevki in zahtevki za preverjanje, ter jih uporabil za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, in vas obvestil o težavah, povezanih z vaš izdelek in izpolnitev pogodbe.

Zagotavljanje osebnih podatkov za izpolnitev sklenjene pogodbe je pogodbena obveznost in če je ne navedete, lahko vpliva na pravilno izvedbo pogodbe ali jo celo onemogoči.

Podpora strankam in trženje – za sprejemanje vprašanj in novice in ponudbe

Trendital d.o.o. zbira osebne podatke in jih lahko uporablja za zagotavljanje strankam podpore, odgovorov na poizvedbe in pritožbe ter za oceno, katere novice in ponudbe vas bodo najverjetneje zanimale in da vas bomo o teh ponudbah kontaktirali v skladu z vašimi interesi.

Prenos na tretje osebe

Osebni podatki se lahko posredujejo tretjim osebam, samo če obstaja pravna podlaga za prenos.

Vaši osebni podatki se lahko prenesejo na naslednje subjekte:

Za realizacijo pogodbe o dobavi blaga bomo podatke delili s ponudniki distribucijskih storitev, s katerimi sodelujemo in imamo sklenjene pogodbe. Ponudnik distribucijske storitve lahko po dobavi blaga ali storitev od uporabnika zahteva osebni dokument za pregled in / ali zabeleži nekatere podatke iz dokumenta. Če uporabnik ne želi predložiti takšnih informacij, potrebnih za dostavo paketa, tj. dokazila o stranki, storitve ali blaga ne bo mogoče opraviti ali dostaviti.

Pooblaščenim ponudnikom storitev, ki izdelek obravnavajo pod garancijo ali na zahtevo uporabnika zaradi napake ali nezmožnosti uporabe izdelka iz katerega koli pomembnega razloga uporabnika.
Sponzorji nagradnih tekmovanj v postopku izročitve nagrad uporabniku. Če uporabnik ne želi Trendiatal d.o.o. deli podatke s sponzorji za namen podelitve morebitne nagrade, uporabniku svetujemo, da ne sodeluje pri tovrstnih dejavnostih tako v trgovini kot na spletni strani podjetja Trendital d.o.o.
Državnim ustanovam, ki zahtevajo podatke za vpogled zaradi neke tretje obdelave ali potrebe po uveljavljanju pravic podjetja Trendital d.o.o. zaradi neizpolnjevanja pogodbe o storitvah.


Kako dolgo hranimo vaše podatke:

Osebne podatke hranimo in obdelujemo le toliko časa, kolikor je to potrebno za opravljanje določenega zakonitega namena, razen če veljavni predpisi določajo daljše obdobje hrambe za določen namen in vsaj za čas trajanja pogodbe med uporabnikom in Trendital d.o.o.

V primeru dajanja soglasja za trženje hranimo podatke, dokler soglasja ne umaknemo. V primeru zavrnjenih ponudb, kjer za trženje ni bilo podanega soglasja, podatke o ponudbi hranimo eno leto, v primeru, da nas prosite, da jih izbrišemo, pa jih nemudoma izbrišemo.

Osebni podatki, ki niso več potrebni, bodisi nepopravljivo anonimizirani bodisi uničeni na varen način.

Vsi podatki so shranjeni na Podatki o uporabniku kot stranka:

– na spletni strani internetne trgovine trendital.si, ki se nahaja v zakupljenem delu podjetja, ki na spletu ponuja prostor z imenom Kinsta Inc, ZDA
– v poslovnem programu podjetja Pantheon, in na lokalnem strežniku Trendital d.o.o. ki je dostopen le določenim zaposlenim v podjetju, in podjetju za vzdrževanja programske rešitve
zakupljene račune Microsoftove shrambe podatkov OneDrive / Sharepoint v zvezi z garancijo in pritožbami v obliki fotografije ali videoposnetka izdelka, prejemov pritožb in dopisovanja v primeru pravnih postopkov.

Trenital d.o.o ima v Sloveniji lokalne strežnike v prostorih podjetja Trendital, Jačka 77, 1370 Logatec.

Pravica do ugovora

Če kljub vsem ukrepom za varstvo osebnih podatkov menite, da imate razloge za pritožbo, se obrnite na elektronski naslov info@trendital.si. Skupaj z dopisom pri nas ga lahko oddate tudi na Agenciji za varstvo osebnih podatkov (AZOP – povezava: Agencija za varstvo osebnih podatkov).

Premik naslova

Zbrani podatki so elektronsko zaščiteni s SSL certifikatom, ki podatke šifrira in tako zagotavlja komunikacijo med uporabnikovim računalnikom in Trendital d.o.o. poteka prek varnega protokola brez možnosti dostopa do podatkov tretjih oseb. Varnost podatkov jemljemo resno in jemljemo vse napredne tehnologije, da bodo vaši podatki zaščiteni. Izvajamo vse razumne ukrepe za varstvo podatkov, vendar ne moremo zagotoviti varstva informacij, ki se prenašajo na ali z interneta, zato nismo odgovorni za informacije, ki jih na ta način prejme tretja oseba. Trendital d.o.o. hrani vse podatke znotraj SLO.

Izjavo o zasebnosti, Trendital d.o.o., lahko kadar koli spremenimo s pošiljanjem spremenjenega besedila o zasebnosti na spletni strani Trendital d.o.o., uporabnike pa vabimo, da občasno pregledajo to izjavo, ki bo navedla nove spremembe, če so se zgodile v prejšnjem obdobju. Če se uporabnik s to izjavo o zasebnosti ne strinja, uporabniku naročimo, naj zapusti, ne dostopa in ne uporablja spletnega mesta trendital.si. Sprememba izjave o zasebnosti začne veljati takoj po objavi na spletni strani trendital.si. Nadaljnja uporaba spletnega mesta s strani uporabnika po uveljavitvi sprememb pomeni, da uporabnik potrdi in sprejme spremenjeno izjavo o zasebnosti.

Pravila za ravnanje s piškotki

Naša spletna stran piškotkov ne uporablja

Zbiranje in uporaba informacij

Trendital d.o.o. ceni in ščiti vašo zasebnost. Pri realizaciji zahtevane storitve in pri posredovanju informacij in informacij, povezanih z vašim nakupom ali drugo storitvijo, bomo uporabili le tiste podatke, ki nam jih prostovoljno posredujete. Obvezujemo se, da teh informacij ne bomo prodali, razkrivali ali razkrivali tretjim osebam na način, ki ni naveden v tej izjavi.

DOSTAVA

Dostava izdelkov se vrši s pogodbenim podjetjem za dostavo pošiljk. 

Blago ki je na zalogi, ima rok dobave do 5 delovnih dni. Večina pošiljk je po Sloveniji dostavljena že naslednji dan po oddaji, najkasneje pa v roku petih dni od naročila.

V rok dobave se ne šteje:

 • Dan oddaje pošiljke, sobote, nedelje in prazniki
 • Zamude zaradi nepopolnega naslova, zamude zaradi višje sile
 • Dan po oddaji pošiljke, če je bila oddana po zadnjem času za sprejem pošiljk. Blago, ki ga ni na zalogi, je možno naročiti. Po sprejetem naročilu, vas preko elektronske pošte obvestimo o stanju zaloge ter vam sporočimo predvideni dan dostave. 

Dostavo vam zaračunamo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

https://www.posta.si/zasebno-site/Documents/Ceniki/Cenik-postnih-storitev-notranji-promet.pdf

Pri naročilu nad 100,00 eur  je dostava brezplačna.

 

NAROČANJE

NAROČANJE IN NAROČILA

Izdelke naročite tako, da ustvarite spletno naročilo (dajte ga v “košarico”) na spletni strani spletne trgovine trendital.si

Poleg vsakega izdelka je možnost “DODAJ V KOŠARICO”.
Zraven vsakega izdelka je možnost izbire količine izdelka.
Če ste napačni izdelek dodali v košarico, je na voljo znak “Zbriši” – znak je rdeči X, s katerim lahko izdelek odstranite iz košarice.

V košarico lahko dodate nove predmete po postopku, ki je enak tistemu, ki ste ga izbrali za prvi izdelek.
Ko v košarico dodate vse predmete, ki jih želite kupiti, si jih lahko ogledate s klikom na možnost “MOJA KOŠARICA”, ki je v zgornjem desnem delu spletnega mesta. Če ste izbrali vse, kar potrebujete, kliknite na možnost “NA BLAGAJNO”.

Zdaj se bo odprla stran, kjer morate vnesti svoje podatke PODATKI PLAČNIKA.

Plačilo lahko izvedete samo z neposredno bančno transakcijo na račun podjetja Trendital d.o.o. SI56 0400 1005 0083 223 (odprt 1.1.2021, NOVA KBM d.d.)

Če želite, da je pošiljka poslana na drug naslov, navedite vašo odločitev in drugi naslov pod OPOMBE.


Če prodajalec ne more dostaviti vseh naročenih izdelkov, dostavi razpoložljive in kupca obvesti po elektronski pošti ali telefonu skupaj z informacijami o razpoložljivosti in predvidenim časom dostave preostalih izdelkov. Če izdelkov kasneje ni mogoče dostaviti, se prodajna pogodba za neoddane izdelke samodejno prekine in se nakazilo vrne kupcu. Prodajalec je za materialne pomanjkljivosti blaga odgovoren v skladu s predpisi, zlasti v skladu z Zakonom o varovanju potrošnikov in ZOR.

ODSTOP OD POGODBE – NAROČILA

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: info@trendital.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Blago mora seveda vrniti brezhibno v celi original embalaži. Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega artikla. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Kupnino mora prodajalec vrniti kupcu v roku 8 dni po prejemu vrnjenega blaga.

Katere dokumente moram priložiti ob vračilu artiklov v 14 dneh?

Za izvedbo postopka za vračilo kupnine ob odstopu od pogodbe oz. vračilu v 14 dneh potrebujemo naslednja dokumenta:

 1. Izpolnite obrazec za vračila artiklov, kjer boste izpolnili vse podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo vračila.
 2. Priložite tudi kopijo računa.

Kako pravilno preverim ali mi artikel ustreza, da ga potem še vedno lahko vrnem?

Ko prejmete artikel se najprej prepričajte, da ima nepoškodovano embalažo in mu previdno odstranite embalažo. Embalažo hranite dokler niste prepričani, da vam artikel ustreza in da deluje brez težav. Preverite njegove osnovne funkcije, brez da bi odstranjevali zaščitne folije. Te odstranite šele, ko ste popolnoma prepričani, da artikel nameravate obdržati.

Potrošnik reklamiranega blaga ne sme neovirano uporabljati napovedi reklamacijje do vračila. Sme pa opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

POGOJI NAKUPA

Ti prodajni pogoji opredeljujejo postopek naročanja, plačila, dostave, vračila in reklamacije blaga, ki je na voljo na našem spletnem mestu.

Dobavitelj (prodajalec) je Trendital d.o.o.,  Jačka 77, 1370 Logatec

DŠ: SI49292005, elektronski naslov: info@trendital.si
Kupec (potrošnik) blaga je obiskovalec spletne trgovine, ki izbere vsaj en izdelek, ga da v košarico, plača z bančnim nakazilom (položnico) v banki, pošti. Cene izdelkov na drobno so prikazane z DDV. Valuta je EUR.

Rezervacija

Če želite rezervirati ali poslati povpraševanje, se uporabnik predhodno prijavi tako, da pošljete mail na info@trendital.si. Prodajalec vam bo odgovoril v najkrajšem možnem času. Uporabnik lahko pošlje zahtevo brez podatkov z uporabo samo pravilno vnesenega e-poštnega naslova.

Reklamacije

Če se v času zakonske garancije (zakonodaja EU) izkaže, da je kupljeni izdelek okvarjen ali ni videti oziroma ne deluje kot oglaševani izdelek, je za napako odgovoren prodajalec.

Kdaj je možna reklamacija?

Stranka lahko uveljavlja reklamacijo izdelka v zakonskem garancijskem roku, določenem z zakonodajo EU, kadar:

 • izdelek ne ustreza opisu izdelka
 • lastnosti izdelka so drugačne od oglaševanega ali razstavljenega modela
 • izdelek ne ustreza svojemu namenu (bodisi standardnemu namenu bodisi namenu po naročilu kupca, ki ga je podjetje sprejelo)
 • izdelek po kakovosti in delovanju ne ustreza običajnim izdelkom te vrste
 • izdelek je napačno namestil bodisi prodajalec bodisi kupec zaradi neustreznih navodil

Če prodajalec kupca vnaprej (pred nakupom) obvesti, da ima izdelek napako oz. ni ustrezne kakovosti, kupec ne more uveljavljati reklamacije za to napako.

 

PRITOŽBE IN POHAVE

Ti prodajni pogoji opredeljujejo postopek naročanja, plačila, dostave, vračila in reklamacije blaga, ki je na voljo na našem spletnem mestu.

Dobavitelj (prodajalec) je Trendital d.o.o.,  Jačka 77, 1370 Logatec

DŠ: SI49292005, elektronski naslov: info@trendital.si
Kupec (potrošnik) blaga je obiskovalec spletne trgovine, ki izbere vsaj en izdelek, ga da v košarico, plača z bančnim nakazilom (položnico) v banki, pošti. Cene izdelkov na drobno so prikazane z DDV. Valuta je EUR.

Rezervacija

Če želite rezervirati ali poslati povpraševanje, se uporabnik predhodno prijavi tako, da pošljete mail na info@trendital.si. Prodajalec vam bo odgovoril v najkrajšem možnem času. Uporabnik lahko pošlje zahtevo brez podatkov z uporabo samo pravilno vnesenega e-poštnega naslova.

Reklamacije

Če se v času zakonske garancije (zakonodaja EU) izkaže, da je kupljeni izdelek okvarjen ali ni videti oziroma ne deluje kot oglaševani izdelek, je za napako odgovoren prodajalec.

Kdaj je možna reklamacija?

Stranka lahko uveljavlja reklamacijo izdelka v zakonskem garancijskem roku, določenem z zakonodajo EU, kadar:

 • izdelek ne ustreza opisu izdelka
 • lastnosti izdelka so drugačne od oglaševanega ali razstavljenega modela
 • izdelek ne ustreza svojemu namenu (bodisi standardnemu namenu bodisi namenu po naročilu kupca, ki ga je podjetje sprejelo)
 • izdelek po kakovosti in delovanju ne ustreza običajnim izdelkom te vrste
 • izdelek je napačno namestil bodisi prodajalec bodisi kupec zaradi neustreznih navodil

Če prodajalec kupca vnaprej (pred nakupom) obvesti, da ima izdelek napako oz. ni ustrezne kakovosti, kupec ne more uveljavljati reklamacije za to napako.

SPLETNA TRGOVINA

 

Dostop do spletne trgovine trendital.si je mogoč brez registracije.

Pri nakupu zbiramo podatke, ki so potrebni za dostavo kupljenega blaga, navedeni podatki pa se shranijo za izpolnitev pogodbe.

Zagotavljanje osebnih podatkov je odločitev uporabnika, ki lahko ali ne opravi nakup v našem  podjetju. Če se uporabnik odloči, da ne bo posredoval podatkov, potrebnih za nakup, le tega ne bomo mogli izvesti.

Podatki, ki jih uporabnik posreduje med nakupom, so shranjeni na strežniku internetne trgovine  in v poslovnem programu, do katerega imajo zaposleni v tem oddelku, skupaj s kodami za dostop do poslovnega programa.

Varnost

To spletno mesto uporablja vse ukrepe za zaščito podatkov uporabnikov. Vnos zaupnih informacij prek tega spletnega mesta je zaščiten na spletu in brez povezave. Če se od uporabnikov na našem nakupnem obrazcu zahtevajo zaupni podatki (kot so osebni podatki), so ti podatki šifrirani in zaščiteni z varnostnim protokolom (SSL). Med bivanjem na zaščiteni strani se ikona ključavnice na dnu internetnih brskalnikov, kot so Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox ali drugi internetni brskalniki, zaklene, za razliko od ikone odklenjene ali odprte med običajnim brskanjem po naših straneh. Poleg tega, da uporabljamo šifriranje SSL za zaščito uporabniških podatkov v internetu, naredimo vse, kar je v naši moči, da iste podatke zaščitimo tudi brez povezave. Dostop do vseh informacij o naših uporabnikih, ne samo do zgoraj omenjenih zaupnih podatkov, je omejen. Do zaupnih informacij imajo dostop le zaposleni, ki jih potrebujejo za opravljanje določene storitve.
Za vsa dodatna vprašanja o varnosti na našem spletnem mestu lahko pošljete e-pošto na: info@trendital.si

IZJAVA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV

IZJAVA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV

Trendital d.o.o. se zavezuje, da bo varoval osebne podatke strank z zbiranjem samo potrebnih, osnovnih podatkov o kupcih / uporabnikih, ki so potrebni za izpolnitev pogodbe-nakupa; strankam redno omogoča izbiro glede uporabe njihovih podatkov, vključno z možnostjo odločitve, ali želijo, da se njihovo ime odstrani s seznamov, ki se uporabljajo za tržne kampanje. Vsi podatki o uporabnikih se strogo hranijo in so na voljo samo zaposlenim, ki te podatke potrebujejo za svoje delo. Vsi zaposleni v Trendital d.o.o. in poslovni partnerji so odgovorni za spoštovanje načel zasebnosti.

Log datoteke

IP naslove uporabljamo za analizo trendov, vzdrževanje spletnih strani, spremljanje gibanja uporabnikov in zbiranje širših demografskih podatkov. IP naslovi niso povezani z nobenimi osebnimi podatki, ki jih lahko uporabimo za identifikacijo posameznika.